La Conquense a peu amb els ramats

Us deia que havia trobat una sorpresa: un web on hi ha tota la Conquense descrita per un noi que l'ha feta a peu acompanyant els ramats. Es diu Nacho Martín i té aquesta pàgina anomenada REMAN dedicada al manteniment de senders històrics. És tot un personatge, si mireu la seva biografia ho veureu.
En fi, la gràcia és que té TOTA la Cañada Real Conquense, per etapes. L'he estat revisant i coincideix fil per randa amb la ruta (1) que apareix als mapes del IGN. Hi ha fotos, detalls de la ruta (quilometratge, estat del camí, altimetria...) i una llarga descripció de la jornada viscuda dia a dia amb els pastors.

Aquí la teniu. Si cliqueu a sobre hi anireu a parar. Ah! Per cert, ell va fer la ruta al revés que nosaltres. Si voleu consultar-la haureu de començar per l'etapa núm 12 (estan marcades en un menú lateral) i anar enrere (11, 10, 9...etc) fins arribar a Navas de San Juan (Jaén).




(1) Excepte el tram des de Belmontejo perquè ell va seguir el ramal de Poniente. Els dos (el seu i el nostre, el de Saliente) es troben poc després, a l'alçada de La Hinojosa (al sud-est  d'Olivares de Júcar).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada